Lyhyt tarina Adukista

Adukin tarina sai alkunsa vuonna 1980. Yrityksen perustajat olivat kiinnostuneita kasvisruoasta sekä innokkaita matkustelijoita ja ystävystyminen tanskalaisen luomutukun perustajien kanssa innoittikin heitä tuomaan Suomeen pienen erän tavaraa; täysjyväriisiä, soijakastiketta, merilevää ynnä muuta makrobioottista. Ajatuksena oli, että jos kukaan ei osta tuotteita he syövät ne vaikka itse.

Kasvava valikoima, kasvavaan kysyntään

Aduki 80 luvulla

Luonnonmukaiset tuotteet löysivät kuitenkin pian nopeasti kasvavan kohderyhmänsä ja uusia tuotteita löytyikin Tanskasta, Ranskasta ja Englannista. Alkuaikojen hittituotteita olivat etenkin pavut, siemenet, soijakastike sekä yrttiteet. Adukin pieni pakkaamo alkoikin olla päivä päivältä kiireisempi.

1980-luvun alussa luomuruoan rinnalle nousi voimakkaasti myös käsitys oikeudenmukaisemmasta kaupasta. Aduki olikin Suomen ensimmäisiä Reilun kaupan tuotteiden maahantuojia. Reilun kaupan tuotteet ovat edelleen merkittävä osa valikoimaamme.

Omapakkaamien tuotteiden lisäksi valikoima alkoi kasvaa luomualan edelläkävijöiden tuotteilla kuten teellä, kahvilla ja öljyillä. Vuosien varrella olemme saaneet matkaamme ensiluokkaisia brändejä kuten esimerkiksi Clipper, Biona ja Voelkel. Monet näistäkin yrityksistä ovat perhetaustaisia ja omaavat pitkän kokemuksen alalta. Pitkäaikaiset asiakassuhteet ovat tehneet heistä monista myös ystäviämme. Hyvä ammattitaito ja kokemus ovat paras tae tuotteiden turvallisuudelle ja hyvät suhteet ovat luottamuksen perusta.

Nyt vuonna 2022 Aduki on perheyritys jo toisessa polvessa ja menemme jatkuvasti eteenpäin mukanamme uudet ideat peruspilariemme rinnalla. Kattavassa valikoimassamme on lähes 1000 tuotetta, joita myydään eko- ja terveyskaupoissa, erikoiskaupoissa, tavarataloissa, ravintoloissa, kahviloissa ja marketeissa.

Luonnollisesti ja eettisesti

Valikoimallamme haluamme olla osa parempaa huomista niin ravinnon, terveyden kuin ympäristön suhteen. Omalla toiminnallamme haluamme myös huomioida ympäristöä ja käytämme esimerkiksi omissa tuotteissamme kevyitä pakkausmateriaaleja, kuten yksinkertaista polypropyleenipussia, joka voidaan helposti kierrättää tai polttaa.

Olemmekin kiitollisia ihanille ja uskollisille asiakkaillemme, jotka ovat olleet osa toimintaamme ja käyttäneet tuotteitamme jo vuosia. Haluamme myös kiittää kaikkia uusia asiakkaita, jotka arvostavat ruoan luonnollista makua, korkeaa laatua sekä haluavat suojella ympäristöä niin meillä kuin muuallakin.

Kannustava ja luotettava työnantaja

Varastomme ja pakkaamomme sijaitsee Itä-Helsingin Herttoniemessä. Meitä on yhteensä jo lähes 20 työntekijää. Aduki on tarjonnut monelle nuorelle ensimmäisen työpaikan, josta on ollut hyvä jatkaa eteenpäin, muutamat myös omassa yrityksessään. Varastollamme ja pakkaamossamme on paljon käsityötä, joka sopii meille mainiosti.

Olemme myös tarjonneet muutamalle Suomeen muuttaneelle työpaikan ja auttaneet jopa perheen yhdistämisessä. He ovat kotiutuneet hyvin ja ostaneet ensimmäisen oman asuntonsa Helsingistä, tästä olemme myös hyvin ylpeitä.

Työntekijöidemme hyvinvointi ja motivaatio ovat meille merkittäviä asioita.

Aduki crew 2023
Tilauksesta suoraan pakkaamoon. Toimitusaika 2-5 arkipäivää.