Meistä

Aduki lyhyt historiikki

Aduki perustettiin vuoden 1980 lopussa. Olimme kiinnostuneita kasvisruuasta, innokkaita matkustelijoita ja tutustuneet tanskalaiseen luomutukkuun, jonka perustajat ovat säilyneet ystävinämme siitä lähtien. Ostimme sieltä pienen erän tavaraa: tummaa riisiä, soijakastiketta, merilevää ym muuta makrobioottista. Ajattelimme, että jos kukaan ei osta, syömme ne itse. Haluamme kiittää niitä ihania uskollisia asiakkaitamme, jotka ovat tukeneet meitä ja käyttäneet tuotteitamme jo vuosia, sekä kiittää uusia asiakkaitamme, jotka arvostavat sekä ruuan luonnollista makua ja korkeaa laatua että haluavat suojella ympäristöä niin meillä kuin muuallakin.

Nyt 2017 Aduki on perheyritys jo toisessa polvessa, ja menemme jatkuvasti eteenpäin mukanamme uudet ideat peruspilariemme ohessa.

Varastollamme on paljon käsityötä, joten tarvitsemme työhön ihmiskäsiä.

Aloitimme siis pakkaamalla perustuotteita. Ostimme tuotteita Tanskasta, Ranskasta ja Englannista. Alkuaikojen hittituotteita olivat juuri pavut, siemenet, soijakastike, yrttiteet kuten Taivaantee ja Universal-tee. Kuitenkin olemme tuoneet myös muiden valmistamia tavaroita kuten teetä, kahvia. öljyjä. Olemme saaneet valikoimiimme upeita brändejä: esim Clipper, Biona, Alara, King Soba, Muso, Steenberg`s, Voelkel – näistä luomutoimijoiden pioneereista monet ovat perheyrityksiä, joissa lapset jatkavat yrityksen toimintaa. Olemme aina tulleet hyviksi ystäviksi näiden ihmisten kanssa. Vaikka jotkut ovat nykyään isojakin, silti samat vanhat ajatukset löytyvät yrityksen taustalta. Lisäksi hyvä ammattitaito on paras tae tuotteiden turvallisuudelle. Ja hyvät suhteet ovat luottamuksen ja ammattitaidon perusta.

1980 –luvun alussa syntyivät ns maailmankaupat. Luomuruuan rinnalle nousi voimakkaana myös käsitys oikeudenmukaisesta kaupasta. Aduki oli Suomen ensimmäisiä reilun kaupan tuotteiden maahantuojia : Ucirin Cafe Mexico – Max Havelaar vuonna 1989. Tämän jälkeen tulivat Maya Gold suklaa, Clipperin teet – kaikki luomun ja reilun kaupan pioneereja. Adukissa on nykyisin noin 60 eri Reilunkaupan tuotetta.

Eikä kysymys ollut pelkästään ruuasta, vaan myös pesuaineista, kosmetiikasta, eläintenruuasta, uusiopaperista ja kokonaisuudesta ympärillämme niin ravinnon, terveyden kuin ympäristönkin suhteen. Emme myöskään halua kuormittaa turhaan ympäristöä, vaan käytämme kevyitä pakkausmateriaaleja, kuten yksinkertaista polypropyleeni pussia, joka voidaan kierrättää tai polttaa.

Meitä on yhteensä 16 työntekijää.

Varastomme ja pakkaamomme sijaitsee Itä-Helsingin Herttoniemessä.
Meitä on yhteensä 16 työntekijää. Aduki on tarjonnut monelle nuorelle ensimmäisen työpaikan, josta on ollut hyvä jatkaa eteenpäin, muutamat myös omassa yrityksessään. Varastollamme on paljon käsityötä, joten tarvitsemme työhön ihmiskäsiä.   Mikä sopii meille mainiosti.

Olemme myös tarjonneet muutamalle ulkomaalaiselle työpaikan ja auttaneet jopa perheen yhdistämisessä. He ovat kotiutuneet hyvin ja ostaneet juuri ensimmäisen oman asuntonsa Helsingistä, tästä olemme myös hyvin ylpeitä.

Valikoimisamme on nykyisin noin 1100 tuotetta, joita myydään eko- ja terveyskaupoissa, erikoiskaupoissa, tavarataloissa, ravintoloissa, kahviloissa ja marketeissa.