Meistä

Adukin lyhyt historiikki

Aduki perustettiin vuoden 1980 lopussa. Olimme kiinnostuneita kasvisruoasta, innokkaita matkustelijoita ja tutustuneet tanskalaiseen luomutukkuun, jonka perustajat ovat säilyneet ystävinämme siitä lähtien. Ostimme Tanskasta pienen erän tavaraa: tummaa riisiä, soijakastiketta, merilevää ynnä muuta makrobioottista. Ajattelimme, että jos kukaan ei osta tuotteita, syömme ne itse. Luonnonmukaiset tuotteet löysivät kuitenkin pian nopeasti kasvavan kohderyhmänsä.

Haluammekin kiittää kaikkia niitä ihania uskollisia asiakkaitamme, jotka ovat tukeneet meitä ja käyttäneet tuotteitamme jo vuosia, sekä kiittää uusia asiakkaitamme, jotka arvostavat sekä ruoan luonnollista makua ja korkeaa laatua, että haluavat suojella ympäristöä niin meillä kuin muuallakin.

Nyt vuonna 2018 Aduki on perheyritys jo toisessa polvessa ja menemme jatkuvasti eteenpäin mukanamme uudet ideat peruspilariemme rinnalla.

Varastollamme on paljon käsityötä, joten tarvitsemme työhön ihmiskäsiä.

Kasvava valikoima kasvavaan kysyntään

Aloitimme pakkaamalla perustuotteita. Ostimme tuotteita Tanskasta, Ranskasta ja Englannista. Alkuaikojen hittituotteita olivat juuri pavut, siemenet, soijakastike, yrttiteet kuten Taivaantee ja Universal-tee. Olemme lisäksi tuoneet valikoimiinne myös muiden valmistamia tuotteita kuten teetä, kahvia ja öljyjä.

Valikoimamme on kasvanut useilla upeilla brändeillä kuten esimerkiksi Clipper, Biona, Alara, King Soba, Muso, Steenberg`s ja Voelkel. Näistä luomutoimijoiden pioneereista monet ovat perheyrityksiä, joissa lapset jatkavat yrityksen toimintaa. Olemme aina tulleet hyviksi ystäviksi näiden ihmisten kanssa. Vaikka jotkut ovat nykyään isojakin, silti samat vanhat ajatukset löytyvät yritysten toiminnan taustalta. Hyvä ammattitaito ja kokemus on paras tae tuotteiden turvallisuudelle. Hyvät suhteet ovat luottamuksen ja ammattitaidon perusta.

1980-luvun alussa syntyivät ns. maailmankaupat. Luomuruoan rinnalle nousi voimakkaasti myös käsitys oikeudenmukaisesta kaupasta. Aduki oli Suomen ensimmäisiä Reilun kaupan tuotteiden maahantuojia: Ucirin Cafe Mexico vuonna 1989. Tämän jälkeen tulivat Maya Gold -suklaa ja Clipper-teet – kaikki luomun ja reilun kaupan pioneereja. Adukissa on nykyisin noin 60 eri Reilun kaupan tuoteperhettä.

Kysymys ei ollut enää pelkästään ruoasta, vaan myös pesuaineista, kosmetiikasta, eläintenruoasta, uusiopaperista ja kokonaisuudesta ympärillämme niin ravinnon, terveyden kuin ympäristönkin suhteen. Emme myöskään halua kuormittaa turhaan ympäristöä, vaan käytämme esimerkiksi kevyitä pakkausmateriaaleja, kuten yksinkertaista polypropyleenipussia, joka voidaan kierrättää tai polttaa.

Valikoimissamme on nykyisin noin 1100 tuotetta, joita myydään eko- ja terveyskaupoissa, erikoiskaupoissa, tavarataloissa, ravintoloissa, kahviloissa ja marketeissa.

Meitä on yhteensä 16 työntekijää.

Kannustava ja luotettava työnantaja

Varastomme ja pakkaamomme sijaitsee Itä-Helsingin Herttoniemessä. Meitä on yhteensä 16 työntekijää. Aduki on tarjonnut monelle nuorelle ensimmäisen työpaikan, josta on ollut hyvä jatkaa eteenpäin, muutamat myös omassa yrityksessään. Varastollamme on paljon käsityötä, joten tarvitsemme työhön ihmiskäsiä, joka sopii meille mainiosti.

Olemme myös tarjonneet muutamalle Suomeen muuttaneelle työpaikan ja auttaneet jopa perheen yhdistämisessä. He ovat kotiutuneet hyvin ja ostaneet juuri ensimmäisen oman asuntonsa Helsingistä, tästä olemme myös hyvin ylpeitä.

Työntekijöiden hyvinvointi ja motivaatio ovat meille merkittäviä asioita.