Luomuprojekti Espanjassa

2017 pientilatuotanto Espanjassa löysi valikoimiimme.

Olemme aloittaneet hienon projektin espanjalaisten pientilojen ja pientuottajien kanssa. Nämä espanjalaiset Aduki tuotteet tulevat suoraan tiloilta ja pienyrityksiltä, ilman välikäsiä – tuoreina, Espanjan auringossa kypsyneinä ja aina viimeisintä satoa! Ja aina tietenkin luomuna!

Luomumyynnin tullessa merkittäväksi kaupalliseksi peluriksi, halusimme pois massa-tuotannosta ja etsiä pienempiä tuottajia. Olemme löytäneet viljeljöitä, jotka vuosi-kymmenten taidolla ja intohimolla kasvattavat ja valmistavat tuotteensa itse, useimmiten perheyhtiössä, jossa nämä taidot siirtyvät sukupolvelta toiselle.

Appelsiinihillon valmistus alkaa kuorimisesta – kuva upeasta Benalaurian vuoristokylästä Espanjan Andalusiasta

Valikoimissamme on tällä hetkellä luomu pähkinöitä ja manteleita – kokonaisina ja jauhoina, erilaisia papuja -kuivattuna ja purkissa, kuivattuja Malagan minikokoisia ”calabacita” viikunoita, persikoita, päärynöitä, persimoneja, mausteita kuten oikeata sahramia, paprikajauheita, valkosipulia, pistaasi- ja muita pähkinätahnoja, sokeroimattomia luomu hilloja, laadukkaita Manzanilla ja Empeltre oliiveja sekä Empeltre oliiveista valmistettua Baja Aragonian alueen neitsyt oliiviöljyä.

Tuotteemme tulevat pienistä maaseutu – ja vuoristokylistä ympäri Espanjaa. Tuotteet ovat usein paikkakunnalle tyypillistä tuotantoa, jolla on paikkakunnan myöntämä asema. Espanja on kooltaan iso maa, jossa on upeita vuoristoja, luonnonpuistoja, puhdasta luontoa ja viehättäviä pikku kyliä ja mahtavasti aurinkoa!

Teimme pienen harharetken naapurimaahan Portugaliin, koska luomu merisuolaa ei tahtonut löytyä mistään.  Ria Formosan luonnonsuojelualueelta eteläisestä Portugalista löytyi perhetila, jossa merisuolaa tuotetaan pienimuotoisesti käsityönä perinteisin menetelmin, jolla on Nature & Progressin valvoma luomumerkki.  Tätä kulinaristien rakastamaa suolaa pakkaamme ilolla suomalaisille!

Me Adukissa olemme ylpeitä voidessamme tuoda myös suomalaisten ulottuville nämä upeat tuotteet, joissa on aito maku ja jotka ovat tuotettu suurella sydämellä

Kikhernelinssit

 

 

 

 

 

 

 

 

Miehet linssien ja kikherneiden kasvua tarkastamassa upealla Castilla Leonin ylänköalueella Pohjois-Espanjassa.

Alla pistaasimanteleiden puhdistusta. Adukin espanjalaiset pistaasit tulevat perhetilalta Keski-Espanjasta. Adukissa on kuorittuja vihreitä sekä suolattuja & paahdettuja pistaaseja.

 

 

 

 

Mainiot herrat paprikanviljelijät Espanjan sydämestä Sevillasta – täältä saamme ihanat luomu paprika-jauheemme:  makea, hot ja savu paprika.  Paprika on suomalaistenkin suuri suosikki – värikäs ja lempeän makuinen, myös terveellinen C-vitamiinipommi